Dansk - English

Kort version - Fuld version


Projekt ANLÆG og HØJSPÆNDING (Efterår 2005)

Kursuskode : SPROANL-U1
ECTS Point : 5 Status : Tilvalg
Revideret : 23/06 2005 Oprettet : 23/06 2005
Placering : 5-7 semester Timer pr. uge : 4
Længde : 1 semester Undervisningssprog : Dansk

Målsætning : Målet med PROANL projektet er give de studerende, der ønsker at opnå dybere indsigt i en afgrænset problemstilling inden for Anlægs– og Højspændingsfagområdet, lejlighed til at udføre et selvstændigt arbejde og i denne forbindelse udnytte ingeniørmæssige metoder og arbejdsform for opnåelse af optimale løsninger.
Det væsentlige mål med projektet er at den studerende:
- gennem projektet samt gruppearbejdet kritisk tilegner sig viden indenfor for fagområdet som projektet omhandler.
- Kan formidle den tilegnede viden på en klar og overskuelig måde såvel internt i gruppen som eksternt herunder udarbejdelse af dokumentation for gruppens arbejde.
Hovedindhold : EP- retningen sørger for at fremskaffe projektemner enten internt eller fra virksomheder, som retningen samarbejder med. Projektemnerne udleveres ved start af semestret. Efter aftale med EP-retningen kan de studerende selv fremskaffe/formulere projektemne, som i hvert enkelt tilfælde skal godkendes af studielederen på EP.
Undervisningsform : Projektet i Anlæg og Højspænding udføres som selvstændigt gruppearbejde, men med mulighed for konsulentbistand fra EP-retningens lærere og/eller eksperter fra erhvervsvirksomheder. Til hvert projekt tilknyttes en af EP-studielederen udpeget projektvejleder blandt lærerne indenfor Anlægs-og Højspændingsfagene.
Projektgrupperne skal mindst en gang om ugen holde den tilknyttede projektvejleder underrettet om projektarbejdets forløb.
Krævede forudsætninger : For at udføre PROANL projektet skal den studerende have bestået alle obligatoriske fag på studiets 1.-3. semester. Sideløbende skal anlægs og højspændingsfagene følges alternativt være gennemført.
Anbefalede forudsætninger : -
Relationer : -
Prøveform : Mundtlig evaluering på grundlag af udført projekt
Censur : Ekstern
Bedømmelse : 13-skala
Bemærkninger : De studerende danner selv projektgrupper fra projektets start. Gruppestørrelsen bør være 3-4 studerende. Hvis særlige forhold gør sig gældende, kan projektvejlederne tillade andre gruppestørrelser. Hvis et gruppemedlem gentagne gange ikke overholder fælles aftaler, vedtaget af gruppen, kan gruppen indstille at vedkommende ekskluderes. Hvis en studerende ikke bidrager til projektarbejdet kan projektvejlederen nægte vedkommende indstilling til eksamen.
Eksamen : Der afsættes ca. en halv time pr. studerende.
Bedømmelsen baseres på et generelt indtryk af hvor højt et niveau den studerende har nået i relation til målsætningen. Dette vurderes ud fra projektrapporten, den mundtlige præstation og projektets funktionalitet.
Den studerende starter med fremlæggelse af projektet af ca.10 minutters varighed.
Efter fremlæggelsen stiller projektvejleder og censor spørgsmål inspireret af præsentationerne og projektrapporten.
Gruppen indkaldes herefter og der redegøres for den individuelle bedømmelse.
Det skal bemærkes at anlægsprojektet tæller 5 ECTS points. Dette betyder at hver studerende skal bidrage med ca. 140 effektive arbejdstimer til projektet.
Undervisningsmateriale : -
Ansvarlig underviser :