Dansk - English

Kort version - Fuld version


Elektrofysik (Efterår 2006)

Kursuskode : SELF-U01
ECTS Point : 10 Status : Obligatorisk
Revideret : 25/01 2006 Oprettet : 28/01 2004
Placering : 2. semester Timer pr. uge : 8
Længde : 1 semester Undervisningssprog : Dansk

Målsætning : Det er kursets formål at give den studerende en forståelse for elektrofysikken i såvel teoretiske som eksperimentelle situationer.
Hovedindhold : E-feltet (med dielektrika).
B-feltet.
Induktion.
Magnetiske materialer.
Undervisningsform : Teoriundervisning og obligatoriske caseopgaver.
I løbet af semesteret skal der afleveres 3-4 caseopgaver. Teoriundervisningen udgør 100% i starten af semesteret og aftager gradvist i løbet af semesteret. Teoriundervisningen er målrettet mod og nødvendig for, at kunne løse de stillede obligatoriske caseopgaver.
Krævede forudsætninger : -
Anbefalede forudsætninger : -
Relationer : -
Prøveform : Mundtlig prøve
Censur : Intern
Bedømmelse : 13-skala
Bemærkninger : De studerende skal udføre et mindre antal CASE-opgaver. De tilhørende rapporter skal godkendes for at blive indstillet til eksamen.

De studerende danner selv projektgrupper fra kursets start. Gruppestørrelsen bør være 3-5 personer. Hvis særlige forhold gør sig gældende, kan læreren tillade mindre gruppestørrelser. Læreren/vejlederen følger gruppen og varetager eksaminationen. Hvis flere lærere er involveret i undervisningen fordeles grupperne mellem lærerne, af lærerne.

Studerende som ikke har dannet grupper inden, en af læreren fastsat dato, betragtes som værende inaktive i gruppearejdet og kan blive nægtet indstilling til eksamen!

Hvis et gruppemedlem gentagne gange ikke overholder fælles aftaler, vedtaget af gruppen, kan gruppen indstille at vedkommende ekskluderes. Hvis en studerende ikke bidrager til projektarbejdet kan vejlederen nægte vedkommende indstilling til eksamen.

Eksamen: Der afsættes 20 minutter pr. studerende (alt incl.). Eksamen er individuel.
Hver studerende laver en velforberedt præsentation af ca. 7 minutters varighed. Det er et krav at gruppens medlemmer koordinerer præsentationerne således at opgaverne og projekternes væsentligste emner dækkes, at præsentationerne bliver forskellige og hver for sig har en god faglig spændvidde.



Vejleder og censor stiller spørgsmål til pensum inspireret af rapporterne og præsentationen. Bedømmelsen baseres på et generelt indtryk af hvor højt et niveau den studerende har nået i relation til kursets "målsætning".

Efter eksamen kan studerende, som ønsker det, kontakte vejlederen (via email) og aftale en konsultation hvor eksamen og rapport kan diskuteres nærmere. Studerende som ikke er bestået, vejledes ved denne konsultation i hvordan der kan arbejdes målrettet hen mod at bestå et ny eksamensforsøg. Konsultationen vil normalt ligge i starten af det følgende semester.
Undervisningsmateriale : Young and Freedman: University Physics (seneste udgave)

Noter
Ansvarlig underviser : Imad Abou-Hayt , iabo@dtu.dk