Dansk - English

Kort version - Fuld version


Tværfagligt projektarbejde 4 (Efterår 2006)

Kursuskode : ETVP4E-U01
ECTS Point : 20 Status : Obligatorisk
Revideret : 13/09 2006 Oprettet : 01/10 1995
Placering : 4. semester Timer pr. uge : 16
Længde : 1 semester Undervisningssprog : Dansk og engelsk

Målsætning : At give de studerende praktiske færdigheder i selvstændigt at gennemføre et projektforløb fra kundespecifikationer til et færdig produkt. Resultater skal dokumenteres i en rapport, som indgår i bedømmelsen.
TVP4E træner de studerende i at:
- planlægge eget arbejde.
- administrere løst formulerede opgaver.
- forstå at problemer kan have flere løsninger.
- selvstændigt at tilegne sig nyt stof.
- holde indgåede aftaler.
- vælge at udføre delopgaver ved at prioritere det vigtigste mht. færdiggørelse af projektet
- udføre ting i praksis og at gøre dem færdige.
- kommunikere klart i skrift og tale
- arbejde med større ingeniørprojekter i grupper
- samarbejde med andre i gruppen.
TVP4E projekt giver store muligheder for individuelt variation af den endelig løsning. I TVP4E er der ikke færdige løsninger eller kogebogsopskrifter til hvordan opgaven skal løses.
Hovedindhold : Det praktiske grundlag for TVP4E er et integreret projekt. Projektet består i at bringe en autonom mobil robot til at udføre en bunden opgave og en opgave efter de studerendes valg. Til støtte for projektets faglige arbejde gives vejledning i emnerne: analog og digital elektronik, og praktisk robotteknik. Der gives et kursus i dynamiske systemer og grundlæggende reguleringsteknik, der afsluttes med to obligatoriske kursusopgaver i direkte relation til robotprojektet. Resultater fra besvarelsen af kursusopgaverne skal indgår i den endelig rapport.
Undervisningsform : Kursets pædagogiske arbejdsenhed er projektgruppen, som normalt vil bestå af 4-5 studerende. Gruppedannelse skal afsluttes i den første undervisningsuge. Gruppedannelsen er de studerendes eget ansvar, da samarbejde med andre er en af målsætninger i TVP4E. Til hver projektgruppe knyttes en projektvejleder.
Krævede forudsætninger : Dokumenteret viden svarende til alle kurser undervist på 1, 2, og 3-semester.
Anbefalede forudsætninger : Ingen
Relationer : Ingen
Prøveform : Mundtlig evaluering på grundlag af udført projekt
Censur : Ekstern
Bedømmelse : 13-skala
Bemærkninger : Studerende kan normalt ikke udføre TVP4E som solist. Det vil kræve, at man er omgænger, og/eller der foreligger ganske særlige forhold. Begrundet ansøgning om tilladelse indsendes til studienævnet.

Projektopgaven skal løses med afdelingens lagerførte komponenter. Til den mobile robot skal benyttes det udleverede chassis forsynet med motorenheder og batteri. Afvigelser fra disse betingelser skal forhåndsgodkendes af den berørte projektvejleder på grundlag af en skriftlig redegørelse/begrundelse fra vedkommende projektgruppe.

Projektarbejdet i TVP4E evalueres under projektforløbet i overensstemmelse med den enkelte gruppes projektplan (milepæle) og aftaler med vejledere. Såfremt aftaler i forbindelse med samarbejdet med vejlederne under projektforløbet ikke overholdes, kan vejlederne nægte, at gruppen indstilles til eksamen.
De obligatoriske kursusopgaver skal godkendes, før den studerende kan indstilles til eksamen.
For hver studerende afsættes som udgangspunkt 30 minutter Bedømmelsen baseres på et generelt indtryk af hvor højt et niveau den studerende har nået i relation til kursets "målsætning".

Vurderingen baseres på projektrapporten, de obligatoriske kursusopgaver, den mundtlige præstation og projektets funktionalitet. Gruppen starter med at fremlægge projektet idet hver studerende laver en velforberedt præsentation. Varigheden af præsentationen bør normalt ikke være mindre end 1/3 af den totale tid. Det er et krav at gruppens medlemmer koordinerer præsentationerne således at projektets væsentligste emner dækkes.

Efter den fælles fremlæggelse foretager vejledere og censor den individuelle eksamination af enhver studerende fra gruppen.

Under vejledere/censors bedømmelse forlader alle studerende lokalet. Derefter indkaldes de studerende og der redegøres for den individuelle bedømmelse og for gruppes arbejde som helhed.
I tilfælde af at kurset ikke bestås, gives der vejledning i hvordan den studerende kan forbedre sine chancer for at bestå.
Undervisningsmateriale : Norman S. Nise: Control Systems Engineering, 4th edition or later.

Supplerende litteratur:
Joseph L. Jones & Anita M. Flynn: Mobile Robots - Inspiration to Implementation. A.K. Peters Wellesley, Massachusetts 1993. ISBN 1-56881-011-3. 1. Ed. Michael J. Pont: Patterns for Time-Triggered Embedded Systems Building Reliable Applications with the 8051 Family of Microcontrollers (with CD-ROM) og andre, se “Project 3STARS”.
Ansvarlig underviser : Anna Friesel , anfri@dtu.dk